Småsulten på loppis? Vi har besøkt noen av byens spisesteder for å se hva som er populært under loppemarkedet.
Sannsynligheten er stor for at du allerede har besøkt Hamar sentrum under Loppemarkedene i Strandgaten. Hvis ikke er det absolutt en by-aktivitet som du må oppleve. Loppemarkedet startet tilbake i 2014 med 2 boder. Med økende popularitet har arrangementet steget til over 300 boder, og det antas over 10.000 besøkende på de mest trafikkerte dagene. «Det føles som et konstant 17. mai tog» sier Linn Elise Armann Byberg som er arrangør og pådriver for loppemarkedet, når vi spør om antall besøkende. Sentrum er herlig alle dager i uken, og loppemarkedet forlenger gatehandelen til søndag, en uke hver måned gjennom sommerhalvåret.
Arrangementet holdes i Strandgata og Strandgateparken. Nytt av året er at også Stortorget er tatt i bruk når dette er ledig. Med en mengde skatter å finne i bodene, kommer etterhvert både tørsten og sulten å trenger seg på. Derfor har vi tatt en runde til noen av byens spisesteder, for å se hva de har å by på denne dagen.
Sommerfriskt hos Tante Gerda
Når vi spør etter dagens mest populære rett leter Øyvind frem en fristende tallerken med melon og spekemat. At en rett som både er smakfull og forfriskende går unna denne varme sommerdagen er ikke vanskelig å forstå. En av kundene skyter inn at også smuldrekaken er nydelig og vi bemerker oss at vi må komme tilbake å smake på den ved en senere anledning.

Sunt og godt hos Larsen
Acaibowl er nylig introdusert på menyen til Larsen. Det siste årene har interessen for sunn mat vært stigende, og med økt interesse dukker det også opp nye retter som både er sunn og smakfulle. Acaibowl lages i flere smaksvarianter, alle med en base av Acaibær og med granola. Acaibær vokser på palmer i Sør-Amerika, og er også der populær bær, spesielt på juicebarer.

Mellommåltid hos Pizzanini
For oss er det lett å tenke på middag når vi hører Pizzanini, så når vi besøker Pizzanini er vi nyskjerrig på hva de har av småretter. Det går hett for seg på kjøkkenet, med stadig nye tallerkener som sendes frem for servering. Camilla Kristiansen plukker med seg to barnepizzaer og det slår oss at dette er perfekt som mellommåltid når man er ute å trakker i byen, med mindre man føler seg barnslig av å handle fra barnemenyen. Herman Slette Eriksen foreslår å hoppe rett til desserten. En sjokoladefondant gjør susen når blodsukkeret er lavt og man trenger raske kalorier. Akkompagnert av kiwi og appelsin så får den en passelig syrlig touch.


Bondens Marked er også til stede
Vi bemerker oss at Bondens Marked har tatt turen til loppemarkedet, og må se nærmere på hva de har å friste med. De og flere andre matboder er å se langs gatene. Loppemarkedet er ikke forbeholdt private boder, men inviterer også forretninger til å stille med bod. Fra Bakken Øvre gård i Løten har Elisabeth Norstad tatt turen. Hun har solgt gårdsmat på marked i 6 år og har med seg Peder Eikeset som er på sitt andre år som markedselger. De viser frem karbonader og medisterkaker som har solgt godt i dag. På naboboden treffer vi Jeanett Løvland fra Dusgard. Hun har med syltetøy fra deres bringebæråker i Moelv.


Vil du vite mer om Loppemarkedet i Standgata? Besøk arrangementet sin side på Facebook
Tekst/Foto: Eirik Løvoll